Zomer en winter in de tuin

boom-kopen

Een tuin is er om van te genieten in de zomer, maar ook in de winter. In de zomer kun je natuurlijk lekker buiten zitten als het mooi weer is. Alle bloemen, planten en bomen staan dan prachtig in bloei. Dat geeft veel kleur aan je tuin. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Japanse sierkers? Deze kleine boom geeft hele mooie zacht roze bloemen. Ook in de winter is het heerlijk om je tuin in te kijken vanuit je huis. Hoe mooi is een naaldboom bedekt met een laagje sneeuw? Alsof je in een huisje in de sneeuw in het buitenland zit.

De Japanse zierkers

De Japanse zierkers geeft veel sfeer in je tuin. Hiermee haal je echt de zomer in je tuin. Het geeft je het gevoel dat je in het buitenland op vakantie bent. De mooie roze bloemen die groeien aan deze boom geven een rustgevende sfeer. Het doet je denken aan de roze bloesem die in de zomer valt. Ook kun je deze prachtige bloemen je huis binnenhalen. Knip een paar korte en kleine takken van de boom en steek ze binnen in een vaas. Zo heb je ook voor binnen sfeervolle decoratie voor op tafel of op de kast.

De naaldboom

Een naaldboom geeft natuurlijk een extra winters gevoel. Zo halen de meesten met kerst een denneboom naar binnen om de versieren met kerstballen, slingers en een piek. Maar hoe gezellig is het om ook in je tuin zo’n sfeervolle naaldboom te hebben staan? Ook van deze boom kun je zelf een aantal takken afknippen. Deze kun je gebruiken als decoratie voor binnen. Ze hoeven niet op water te staan, net zoals de kerstboom. Dus je kunt ze kwijt waar je maar wil in je huis. En er komt ook nog eens een lekkere frisse geur vanaf die helemaal past bij de wintermaanden.