Woning types

casco-woning

Als je op zoek bent naar een woning, kom je er al snel achter dat er heel veel verschillende soorten zijn. Dat kan een appartement zijn, of een juist een tussenwoning, twee onder een kap, of villa. Al deze woningen zijn gebouwd in verschillende soorten stijlen. Een moderne huis, een klassiek huis, een landelijk huis, ze hebben allemaal een andere uitstraling. Bij het kiezen van een woning moeten we natuurlijk met verschillende dingen rekening houden, zoals de grootte van het gezin, het budget, en de bouwstijl. Tegenwoordig zijn vooral moderne huizen erg populair.

 

Wat zijn de kenmerken van een modern huis?

Wanneer we op zoek zijn naar een modern huis, denken we gelijk aan strak en minimaal. Meestal hebben moderne huizen een strakke vormgeving en word er veel gebruik gemaakt van materialen zoals beton en metaal. Dat een huis modern is betekent niet dat het ongezellig is. Het interieur van een modern huis is dus zeker belangrijk. Als het ook goed wordt ingericht zorgt het voor een mooi contrast tussen modern en huiselijk.

Bij het kiezen van een modern huis is het natuurlijk ook belangrijk dat het praktisch is. Ruime kamers, grote ramen, voldoende lichtinval zorgen ervoor dat het huis een moderne stijl krijgt. Dit betekent niet dat alleen grote huizen modern zijn. Er zijn genoeg moderne eengezinswoningen, zoals deze woningen:

Wat is een eengezinswoning?

Een eengezinswoning is een type woning voor een gezin, dit kan een vrijstaande woning zijn, maar ook een rijtjeshuis of twee-onder-een-kap.

Deze woningen hebben geen onder- of bovenburen, ook heeft het aan de voorkant een pad of voortuin. Verder heeft het minimaal twee slaapkamers. In Nederland zijn de meest huizen een eengezinswoning.

Het voordeel van eengezinswoningen is dat er genoeg ruimte is voor een gezin, er is genoeg ruimte voor drie of meer personen. Ook heb je minder overlast, omdat je geen onder- of bovenburen hebt. Het heeft ook een eigen voordeur die je niet hoeft te delen, zoals dat bij een flat of appartement wel het geval is. Hierdoor is het een goede keuze voor veel huishoudens.