Wat kost een dakdekker per m²?

dakdekkersgids.nl

Een dakdekker schakel je meestal in wanneer je een dakreparatie moet laten uitvoeren of je jouw hele dak wil renoveren. Bij een reparatie gaat het vaak om kleine klussen, maar bij een renovatie kan de klus behoorlijk groot zijn. Hoe groter de klus, hoe hoger de kosten per m²? Nee, dit is niet het geval. De totale kosten zullen hoger zijn, maar de kosten per m² zullen lager zijn, omdat de dakdekker graag aan grotere klussen werkt. Wil; je weten wat de kosten zijn van een dakdekker per m²? Lees dan deze blog. 

Kosten dakdekker per m²

Wat zijn de kosten van een dakdekker per m²? De kosten zijn afhankelijk van de werkzaamheden die worden uitgevoerd. Laat je dakonderhoud uitvoeren? Dan betaal je gemiddeld rond de €18,- per m². Als je het hele dak wil renoveren betaal je al gauw €75,- tot €130,- per m². Hieronder lees je de andere kosten van een dakdekker.

Dakreparatie

Een dakreparatie wordt meestal uitgevoerd wanneer er kleine beschadigingen aan het dak zijn. Een kleine beschadiging kan een scheur in het dak zijn of het herstellen van een dakraam. De prijzen van een dakreparatie variëren tussen de €150,- tot €350,- per m². 

dakdekkersgids.nl

Dakrenovatie

Is je dakconstructie beschadigd, je dak aan zijn levensduur voorbij of is je dak gewoon in een enorm slechte staat? Dan is het verstandig om een dakrenovatie uit te laten voeren. Zo voorkom je verdere schade. De kosten van een dakrenovatie beginnen vanaf  €75,- per m² en kunnen oplopen tot €130,- per m². 

Dakreiniging

Je dakbedekking kan erg vies worden door de verschillende weersinvloeden waar een dak mee te maken krijgt. Met een dakreiniging geef je jouw dakbedekking weer een frisse uitstraling. Voor een dakreiniging betaal je gemiddeld rond de €20,- tot €30,- per m². 

Dakinspectie

Het onderhouden van je dak is een belangrijke zaak. Zo voorkom je schade aan je dak. Bij een onderhoudsbeurt komt ook een dakinspectie kijken om te kijken of er wakke plekken zijn die herstelt moeten worden. Voor een dakinspectie betaal je gemiddeld €150,- tot €300,-.

Nieuw dak

Laat je een nieuw huis bouwen of is je oude dak toe aan vervanging? Dan is het mogelijk om een nieuw dak te plaatsen. Je kunt ervoor kiezen om een plat dak te plaatsen, dan betaal je rond de €75,- tot €100,- per m². Je kunt er ook voor kiezen om een hellend dak te betalen, dan betaal je rond de €75,- tot €130,- per m².

Ben je op zoek naar een geschikte dakdekker in de buurt van Maastricht? Kijk dan op dakdekkergids.nl voor meer informatie.