Wat betekent boedelruiming?

Vsnm.nl

Een woningontruiming kan veel dingen betekenen, maar meestal komt er ook een boedelruiming bij kijken. Dit kun je zelf doen, maar je kunt ook een ontruimingsbedrijf inschakelen. Maar wat betekent een boedelruiming precies? 

Wat doen boedelruimers? 

Er komt veel kijken bij een ontruiming. In sommige gevallen gaat het om één ruimte, zoals een zolder of garage, maar in de meeste gevallen gaat het om een volledige woning. In dat geval moeten alle spullen uit het huis worden gehaald. Oftewel de hele inboedel. Dit wordt ook wel een boedelruiming genoemd. Maar wat doen boedelruimers precies? 

Er zijn een aantal punten waar deze vakmannen zich mee bezig houden. 

  • Inboedel ontruimen. Oftewel het leeghalen van het huis. Alle spullen worden uit de woning gehaald en naar het nieuwe huis, of een opslagplaats, gebracht. 
  • Inboedel opruimen. Hierbij kijken de vakmannen naar de spullen op een andere manier. Sommige dingen kunnen weggegooid worden en andere spullen gedoneerd. Natuurlijk gaat dit altijd in overleg met de klant. 
  • Schoonmaken. Een leeg huis is de perfecte plek om schoon te maken. En ook dit is een taak waar de boedelruimers zich mee bezig houden. 

Wil je meer weten over wat een woningontruiming nog meer allemaal inhoud? Dan kun je terecht op Vsnm.nl

Moving cardboard boxes and personal belongings near stairs in office

Wat kost een boedelruiming? 

Je kunt er voor kiezen zelf de boedelontruiming uit te voeren, maar er zitten wel veel voordelen aan het inschakelen van een bedrijf. 

  • Je bent veel sneller klaar wanneer je werkt met een professioneel team. 
  • Doordat je sneller klaar bent kun je het huis eerder aanleveren, wat kan schelen in de kosten. 
  • Bespaart jezelf fysieke klachten. 
  • Een ontruimingsbedrijf heeft alle materialen al in hun bezit. Denk hierbij aan een vrachtwagen en een verhuislift. 

Maar als je een ontruimingsbedrijf in Maastricht inhuurt komen daar natuurlijk wel kosten bij kijken. Maar wat kost een boedelontruiming? Om de precieze kosten van een boedelruiming te berekenen zijn er een aantal factoren die je in gedachten moet houden. Namelijk de grootte van het huis, de omvang van de inboedel en zelfs de waarde van de inboedel spelen hierbij allemaal een rol. Ook de afvalstortkosten (€ 150,- tot € 750,-) en voorrijkosten (€ 0,25 tot € 0,50 per km) zijn punten die je niet moet vergeten. Als laatste is een spoed boedelontruiming vaak duurder dan een vooraf geplande ontruiming. 

Type werk Prijs 
Kleine woning, 1 of 2 kamers ontruimen€ 450,- tot € 1.000,-
Seniorenwoning ontruimen€ 250,- tot € 900,-
Eengezinswoning ontruimen€ 800,- tot € 2.000,-
Grote woning, meer dan 3 kamers ontruimen€ 1.000,- tot € 2.500,-