Verschillende raamdecoratie voor je woning

Je bent verhuist naar een nieuwe woning of de oude gordijnen voor je ramen ben je al een tijdje op uitgekeken. Je gaat opzoek naar nieuwe raamdecoratie voor in je woning, maar waar begin je? Er zijn tegenwoordig zoveel opties dat het best te begrijpen is dat je niet kan kiezen. Ook het kleurenpallet en het materiaal waar je uit kan kiezen is bijna oneindig. Ga je voor gordijnen ik je slaapkamer of kies je toch voor hippe verduisterende plisségordijnen? We gaan de populairste opties even voor je op een rijtje zetten.

Verschillende soorten gordijnen

We kennen allemaal de klassieke gordijnen. Een grote lap stof aan de muur die in allerlei kleuren en stoffen te krijgen zijn. Wil je dat je kamer niet helemaal donker wordt op het moment dat je de gordijnen dicht doet? Dan kun je kiezen voor ‘inbetween’ gordijnen. Door deze gordijnen komt nog een hele boel licht, maar je kan amper naar binnen kijken vanaf buiten.

Geen opvallende raamdecoratie? Rolgordijnen!

Wil je iets voor het keukenraam hebben, maar je hebt geen ruimte voor gordijnen? Rolgordijnen zijn in allerlei soorten te verkrijgen. Van lichtdoorlatent tot verduisteren. Met een koortje trek je het rolgordijn net zo ver naar boven of beneden als dat je zelf wilt.

Bij het duo rolgordijn schuiven twee soorten stof over elkaar heen. De een is verduisterd en de ander is lichtdoorlatent. Ook hiermee is het erg makkelijk om de inval van de hoeveelheid licht te bepalen.

Plisségordijnen, praktisch en mooi

Plisségordijnen zitten vast in het kozijn en zijn ook in verschillende soorten te krijgen. Je kan ervoor kiezen dat de bovenkant vast zit en dat je het gordijn alleen naar beneden kan sluiten, maar het is ook mogelijk om geen vaste zijde te hebben, zodat je bijvoorbeeld boven en onder het gordijn licht kan doorlaten. Ook hierin kan je verduisterende en lichtdoorlatente opties kiezen. Kijk bijvoorbeeld eens naar de raamdecoratie van Poweredblinds.

Jaloezieën zijn de nieuwe trend

In jaloezieën is een enorm groot aanbod. Verschillende materialen zoals pvc, aluminium, hout en tegenwoordig ook bamboe zijn de keuzes. Tevens zijn ze ook in alle kleuren en maten te verkrijgen. Jaloezieën zijn erg populair, omdat het een moderne strakke uitstraling heeft en je ook hiermee weer zelf kan bepalen hoeveel licht je doorlaat.