Schilderen of behangen? Gebruik een kamersteiger!

Steigers

Schilderen, behangen, verven, stuken en ga zo maar door. Dit zijn allemaal manieren om de muren onder handen te nemen. Enerzijds zijn dit activiteiten waar niet te lichtzinnig over moet worden gedacht, maar aan de andere kant: als je je eens goed verdiept in hoe je dit moet aanpakken en als je zorgt voor goede materialen in huis, dan is het voor veel mensen goed te doen deze klussen zelf uit te voeren. Wat daarbij ook helpt is dat je het jezelf niet te moeilijk maakt. Wat dat betreft zou het al heel wat helpen als je een kamersteiger in huis zou halen. Dit is een steiger die speciaal voor binnengebruik is ontwikkeld. Wat dit je precies voor voordelen oplevert, dat lees je hieronder.

Steiger

Een kamersteiger biedt je deze voordelen

De positieve kanten van het huren of aanschaffen van een kamersteiger zijn de volgende:

• Als je op een kamersteiger werkt, dan kun je daarop gerust al je gereedschappen en materialen kwijt. Op een ladder is dit veel moeilijker, of zelfs onmogelijk, te realiseren.

• Onder de steiger zijn wieltjes bevestigd. Je kunt de steiger dus gemakkelijk verplaatsen door de kamer.

• Kamersteigers zijn meestal vrij licht qua gewicht en eenvoudig in ontwerp. Ze zijn daarmee prima door één persoon op te bouwen en te ontmantelen. Op verschillende verdiepingen in huis werkzaamheden uitvoeren met behulp van de steiger is daarmee geen probleem. 

• Op een kamersteiger werk je doorgaans veiliger dan op een trap of een ladder.

Klussen