LED inbouwspots zijn het nieuwe zwart

led inbouwspots

LED inbouwspots zijn tegenwoordig vrijwel de standaard wat betreft verlichting. Voornamelijk terug te vinden in bedrijfspanden, wordt LED-verlichting voornamelijk gekozen omwille van de praktische voordelen ten opzichte van halogeen, de gloeilamp en dergelijke.

led inbouwspots

De voordelen van inbouwspots

LED-verlichting kent meerdere voordelen ten opzichte van andere verlichtingssoorten. LED-licht is namelijk vele malen feller dan andere lichten. Dat terwijl het juist minder stroom dan conventionele verlichting. In dat opzicht is LED-verlichting dus in een duidelijke verhouding de winnaar van de verlichting wedloop.

Omdat LED-lampen veel licht afgeven, is het ook mogelijk om de lamp compacter te maken zonder het verlichtingsoppervlak te verkleinen. LED inbouwspots zijn hier een goed voorbeeld van. Zowel de lamp, als het frame zijn ten opzichte van andere lampen relatief compact. Dat maakt het dan ook mogelijk om een speciaal lichtplan te laten ontwerpen voor jouw plafond. Daarnaast brengt de compactheid nog een voordeel met zich mee; LED inbouwspots kunnen ook gefocust gebruikt worden. Denk bijvoorbeeld aan een product display.

Het is niet vreemd dat velen het zich niet voor kunnen stellen dat LED-spots ook in een woonhuis hangen. Hoewel het voornamelijk de meest gekozen optie is voor bedrijven, is een LED-spot niet verboden terrein voor een woonhuis. Het probleem zit in het voorwerk. Oudere huizen zijn doorgaans gebouwd met het oog op ouderwetse verlichtingsmethodes. Om spots met het glasvlak gelijk aan het plafond te plaatsen is het nodig om het plafond te verlagen. Dit kan afhankelijk van de situatie veel geld kosten. In nieuwere huizen wordt hier echter steeds meer rekening mee gehouden en is het vrij praktisch en goedkoop om inbouwspots te laten installeren.