Hoe onderhoud je je meubilair goed

mangohout-buffetkast

Meubilair kan vaak erg prijzig zijn, zelfs tweedehands. Als je wilt dat je meubilair een lange tijd meegaat is het raadzaam om er goed voor te zorgen. Hiermee voorkom je dat je meubels in Hengelo vroegtijdig weg moet doen, wat natuurlijk zonde van het geld en de productie is. Met de tips en adviezen in dit artikel zorg je ervoor dat je meubilair lang mee gaat, en er ook nog eens tiptop uit blijft zien. Op deze manier kan je lang genieten van je aankoop en ben je op de lange termijn minder geld kwijt aan het aanschaffen van vervangend meubilair. Neem eens een kijkje in verschillende meubelzaken in Twente om inspiratie op te doen.

Geef het een goede behandeling

Er zijn verschillende behandelingen die je jouw meubilair kan geven om er voor te zorgen dat deze langer mee gaat. Een ervan, die je misschien niet zo vaak voorbij ziet komen, is het behandelen met een hydrofobische stof. Dit betekent dat vloeistoffen zich niet zullen hechten aan het oppervlakte van je meubels. Of dit een stoffen of een leren bekleding heeft maakt in dit geval niet uit. Dit middeltje zorgt ervoor dat je zodra je een vloeistof op je meubilair morst, deze er vanaf glijdt zonder ook maar enige vlekken achter te laten.

Een stofzuiger met een extraatje

Het is sowieso aan te raden om je meubilair eens in de zoveel tijd met de stofzuiger af te nemen. Doe dit wel zorgvuldig. Veel stofzuigers hebben een aparte stand voor meubilair. Deze stand zorgt ervoor dat de stof of bekleding minimaal beschadigt wordt, waardoor deze langer mooi blijft. Er is echter een soort stofzuiger die nog veel meer voor je kan doen. Deze zuigt niet alleen stof op, maar spoelt de stof ook schoon. Er wordt namelijk hard water op de bekleding gespoten, en deze wordt er gelijk erna weer uitgezogen. Zo haal je vuil en verkleuringen uit de bekleding.