Heerlijk naar Vorarlberg

Vorarlberg

Vorarlberg is een deelstaat van Oostenrijk en het ligt in het uiterste westen van het land. Deze deelstaat heeft bijna 400.000 inwoners en de hoofdstad is Bregenz. Vorarlberg grenst in het noorden aan Duitsland, in het oosten aan Tirol en in het zuiden en westen aan Liechtenstein en Zwitserland. In tegenstelling tot de rest van Oostenrijk wordt hier Alemannisch gesproken.

Vorarlberg

Natuur

Het mag dan een wat minder bekend deel van Oostenrijk zijn, maar de kleine deelstaat heeft verrassend veel te bieden. Vorarlberg ligt tussen de Bodensee en de Arlberg. Het hele jaar door ontdek je mooie berglandschappen en je kunt er prachtige skipistes ontdekken in de winter. In de zomer kun je in Vorarlberg heel lekker wandelen en genieten van de mooie wandelpaden in de bergen. Rustige bergmeren, luide watervallen, mooie bossen, etcetera. De natuur is enorm afwisselend. Het landschap rond de Bodensee is uitgestrekt en vlak en in de hoger gelegen regio’s gaat het juist bergop en bergaf, via weiden en bossen, rivieren en beekjes. 

Cultuur

Er is van alles te beleven in Vorarlberg voor jong en oud. Bregenz is de hoofdstad van vorarlberg en is zeker een bezoekje waard. In het stadscentrum vind je middeleeuwse vakwerkhuizen en delen van de historische stadsmuur. De bekende winkelstraat is Kaiserstrasse. Hier vind je ook erg leuke restaurantjes en cafés. De Martin Sturm is een toren waarin zich tegenwoordig een klein museum bevindt. Andere culturele bezienswaardigheden zijn het Altes Rathaus en het kleine kasteel Deuring Schlössle. Moderne kunst vind je in het hypermoderne museum Kunsthaus Bregenz.