Gevelrenovatie Maastricht

gevelrenovatie

Een gevel renoveren kun je op verschillende manieren aanpakken, maar het wordt altijd gedaan met hetzelfde doel voor ogen, namelijk het verbeteren van de kwaliteit en het uiterlijk van de gevel. Lees verder en ontdek op wat voor manieren dit gedaan wordt. 

De gevel onderhouden en beschermen

Een gevel is een belangrijk onderdeel van je woning die af en toe onderhouden moet worden, zodat de kwaliteit beschermd blijft. Er zijn een aantal manieren waarop je dit kunt doen. Zo kun je de gevel reinigen door bijvoorbeeld hogedrukspuiten, chemische reiniging en stoomreiniging. Hogedrukspuiten verwijderen vuil met krachtig water. Chemische reiniging gebruikt speciale middelen om vlekken te verwijderen en stoomreiniging gebruikt hete stoom om de gevel schoon te maken. 

Een manier om de gevel te beschermen is door middel van gevelbekleding. Gevelbekleding is een beschermende laag die aan de buitenkant van een gebouw wordt geplaatst om het te beschermen tegen weersinvloeden, vocht en andere schade. Het kan gemaakt worden van verschillende materialen, zoals hout, baksteen, steen, metaal of kunststof, en geeft het gebouw daarbij ook nog een mooie uitstraling.

gevelrenovatie

Gevelrenovaties: de mogelijkheden

Naast het reinigen en bekleden van de gevel zijn er nog een aantal mogelijkheden op het gebied van gevelrenovatie. Een populaire optie is schilderen, waardoor de gevel een nieuwe kleur en frisse uitstraling krijgt. Ook kunnen beschadigingen worden gerepareerd om de gevel weer in goede staat te brengen. Daarnaast is het aanbrengen van nieuwe voegen tussen stenen mogelijk, wat zorgt voor een stevige structuur en een andere optie is het plaatsen van isolatie, wat energie bespaart en het binnenklimaat comfortabeler maakt. 

Uiteindelijk gaat het bij een gevelrenovatie dus om de kwaliteit in stand te houden, op wat voor manier dan ook. Het reinigen en bekleden van de gevel is vooral voor het bewaren van de kwaliteit, maar het renoveren van de voegen en het maken van de beschadigingen gaat echt om het verbeteren van de gevel.