Funderingskoker

funderingskoker

Ook voor een tuinoverkapping in de vorm van een serre of veranda is een solide fundering belangrijk. Als de tuinoverkapping transparante schuifwanden heeft dan zorgt een funderingskoker dat de glazen schuifwand volledig waterpas staat en dat de situatie blijft. Zodra dat de tuinoverkapping er staat kun je het prachtig inrichten.

funderingskoker

Maak de tuinoverkapping compleet

Je hebt gelijk als je een tuinoverkapping in de tuin plaatst. Het buitenseizoen is dan langer, en je meubilair staat niet in de regen. Zodra het mooi weer is ga je lekker in de overkapping zitten, en een tuinoverkapping kun je helemaal compleet maken. Bijvoorbeeld als het meer een serre is met glazen schuifwanden die dankzij de funderingskoker waterpas staan en een transparant dak, dan kun dat met shades verduisteren. Deze kunnen aangedreven worden met een elektromotor, met een enkele druk op de knop is het felle zonlicht weg, en juist op een bewolkte dag laat je zoveel mogelijk licht binnen. Als het buiten donker is kun je de LED lampen in de overkapping aandoen, en daarin is alle keuze. Wat denk je van grondspots? Dan komt het licht van onderaf. Maar ook een serie LED lampen die je aan het dak kan hangen is leverbaar.

Richt het in naar eigen stijl en smaak

Ook met het meubilair en accessoires heb je alle keuze. Er zijn prachtige loungesets te koop, en een tendens is om van de tuinoverkapping een heel huisje te maken met aan de ene kant een salon en aan de andere kant een eethoek. Daar kun je nog een leuk houtkacheltje aan toevoegen waarmee je het buitenseizoen nog meer kan verlengen, en bijzonder prettig is kunstgras als tapijt. Je hebt dan een zachte vloer. Mocht je echt een gesloten overkapping hebben, dan kun je in de doorgang naar de tuin een plissé hordeur plaatsen, maar kiezen voor zo’n half open veranda met enkel glazen zijwanden heeft voordelen. Bij zo’n veranda zit je immers meer buiten, en minder in een tuinhuis. In ieder geval kun je met tuinoverkappingen alle kanten op, het volledig inrichten naar eigen inzicht.