De mogelijkheden bij een huisontruiming

Dewoningontruimers.nl

De mogelijkheden bij een huisontruiming zijn eindeloos. Wil je alleen je zolder ontruimen? Geen probleem. Moet de gehele inboedel opgeruimd en verhuist worden? Het ontruimingsbedrijf weet er raad mee. 

Wat is een huisontruiming?

Voordat we het gaan hebben over de verschillende soorten en typen woningontruimingen moeten we een duidelijk beeld hebben van een huisontruiming. In het kort is een woningontruiming een manier om je woning snel leeg te krijgen op het moment dat je deze moet overdragen. Voor een langere uitleg kun je een kijkje nemen op Dewoningontruimers.nl

De woningontruiming gaan eerst je spullen sorteren, natuurlijk in overleg met jouw, en gaan dan vervolgens aan de slag met het weggooien en ontruimen van deze spullen. In sommige gevallen kunnen ze meubels of andere spullen van je over kopen, of worden deze gedoneerd. Ook kun je er voor kiezen je spullen te laten op slaan. Dit is vooral handig als je niet precies weet waar in je nieuwe woning je de spullen wilt plaatsen. 

Wanneer alle spullen uit je huis zijn wordt de woning schoongemaakt en worden kapotte plekken gemaakt. Denk hierbij aan kapotte vloerbedekking of scheuren in het behang. 

De verschillende soorten ontruimingen?

Oké, het is nu duidelijk wat een huisontruiming is. Maar waarom is dit nodig? Er zijn enkele verschillende soorten woningontruimingen en verschillende redenen waarom een woning ontruimt moet worden. 

  • Verhuizen. De meest voorkomende reden is het feit dat je gaat verhuizen. Vooral als je in een huurwoning woont. De huurbaas wil dan vaak dat de woning op tijd  wordt opgeleverd zoals het er uit zag toen je er ging wonen. 
  • Spoed. Verhuizen doe je niet altijd omdat je dat zelf graag wil. In sommige gevallen moet je noodgedwongen je woning verlaten. Ook dan is een woningontruiming handig. En het is dan helemaal handig om een bedrijf hiervoor in te huren. 
  • Overlijden. Wanneer iemand van je naasten overlijdt, is het fijn dat je een ontruimingsbedrijf om hulp kunt vragen bij de ontruiming van het huis. 

Seniorenverhuizing. Moet jij, je ouder of je grootouder het huis verlaten omdat deze te groot wordt en omdat zei of jij te oud worden? Dan noemen we dat een senioren ontruiming. Ook hierbij wordt een woning volledig ontruimt en schoon gemaakt.