De checklist voor het kopen van een bouwlaser

Niemand koopt elke dag een bouwlaser. Het is geen alledaags product voor iedereen en daarnaast is het bouwmateriaal wat langdurig mee hoort te gaan. Wanneer je weer een nieuwe bouwlaser aanschaft, wil je ook graag dat deze weer jarenlang mee gaat. Maar waar moet je opletten? In dit artikel leggen wij je het uit. 

Soorten bouwlasers 

Voordat je een bouwlaser gaat kopen, moet je eerst bepalen welk soort je wilt. Er zijn veel soorten bouwlasers, dus de keuze is ruim. Werk je veel met afschot? Dan zijn afschotlasers interessant voor jou. Voor bijvoorbeeld het riool zijn aparte lasers, zoals de rioollaser. Die is interessant voor het aanleggen van rioleringen. 

De grootste groep bouwlasers zijn geschikt voor bouwen, maar ook voor de GWW-sector. Het merendeel van de lasers zijn echt gericht op bouwen. Maar mocht je graag een laser willen voor het kleinere werk, dan kun je altijd gaan voor de afbouwlaser. Die is geschikt voor interieurtoepassingen. 

De mogelijkheden van een bouwlaser 

Een bouwlaser heeft verschillende mogelijkheden. Je weet inmiddels waarvoor je de bouwlaser wilt gebruiken, maar welke mogelijkheden zijn voor jou van belang? Voordat je daarover na denkt, stel jezelf eerst de vraag hoe intensief je de bouwlaser gaat gebruiken. Ga je de laser niet intensief gebruiken? Dan vormen bouwlasers zoals de LL100N een goed alternatief. De prijzen liggen relatief laag. Ze zijn niet voorzien van een accu, dus je moet wel de batterijen vervangen. 

Voor groter bereik en een oplaadbare laser ben je duurder uit. Deze bouwlasers hebben ook meer mogelijkheden en een groter diameterbereik. Wanneer je intensief gebruik maakt van dit bouwmateriaal wees dan ook niet bang om wat meer geld uit te geven. Zo voldoet hij aan alle eisen die je hebt en weet je zeker dat je langdurig plezier hebt. 

Een complete set 

Wil jij het beste van het beste? Ga dan een voor een alles in één kofferset. Zo krijg je tegen een klein beetje extra geld een statief, ontvanger en baak in een handige koffer. Zo heb je altijd alles bij de hand. Maar wanneer je er weinig gebruik van maakt, dan is dit misschien iets teveel van het goede. 

Overweeg dus wat je nodig hebt, maar vooral hoe vaak je een bouwlaser gebruikt. Duizend mogelijkheden zijn leuk, wanneer je er echt regelmatig meewerkt. Ga dus voor wat je echt nodig hebt en weeg af hoeveel gebruik je gaat maken.