Dakreparatie: zo gaat de dakdekker te werk

Dakdekkers Gids

Een lekkage, een scheur in het dakbedekking of een kapotte dakpan, wat de schade ook mag zijn het is fijn wanneer dit zo snel mogelijk opgelost kan worden. Lees hier alles over dakreparatie en over hoe een dakdekker te werk gaat. 

Stappenplan van de dakdekker

Een dakreparatie gaat op verschillende manieren in werking. Er zijn namelijk een aantal punten die de werkzaamheden van een dakdekker beïnvloeden. Het maken van een hellend dak moet bijvoorbeeld op een andere manier aangepakt worden dan het maken van een plat dak. Ook speelt materiaal, type dak en de oorzaak van de schade hierin een rol. Toch zijn er een aantal stappen die de dakdekker zet die elke keer gebruikt kunnen worden. 

  • Stap 1: Zodra je een dakdekker inschakelt, maar je weet zelf eigenlijk niet wat het probleem is kan de vakman de rookgasmethode inschakelen. Met deze methode kunnen beschadigingen in het dak opgespoord worden. 
  • Stap 2: Nu is het tijd voor de voorbereiding. Dit wordt vaak gedaan door de ondergrond schoon te maken. 
  • Stap 3: Dit is de belangrijkste stap, namelijk het daadwerkelijke uitvoeren van de dakreparatie. Dit verschilt per klus. Wil je meer weten over hoe een dakdekker deze klussen precies aanpakt? Dan kun je terecht op Dakdekkers Gids

Dak repareren of renoveren? 

Er zitten veel voordelen aan het repareren van een dak. Het is niet alleen fijn dat je droog zit, maar het is ook een onderdeel van dakonderhoud. Op het moment dat je elke week je dak moet repareren kun je er ook voor kiezen het dak te renoveren. Dit is een veel ingrijpende taak en is niet iets wat je zomaar kunt laten doen. Het is ook een stuk duurder dan repareren.

Het repareren van een dak is natuurlijk ook niet gratis, maar er zijn wel een aantal manieren waarop je kunt besparen op de kosten. Kies bijvoorbeeld uit een dakdekker bij jou uit de buurt zodat je geen extra reiskosten hoeft te betalen en je kunt ook zelf helpen met de voorbereidende werkzaamheden. Dit scheelt de vakman tijd. Je kunt dit doen door zelf achter het probleem te komen, of door alvast het dak te reinigen. 
Het vinden van een dakdekker in Maastricht kan ook via Dakdekkers Gids.