Beton ciré in jouw huis

Beton ciré is een term die je de afgelopen tijd steeds vaker hoort. Kort gezegd is het een mix tussen cement en een synthetische hars. Die mix zorgt voor ontzettend veel mogelijkheden. Omdat de beton cire, of betonstuc zoals het ook wel genoemd wordt, veel lichter is dan cement en toch veel meer dekkend is, kun je het op veel oppervlaktes gebruiken. Omdat de stuc minder dicht is kun je het ook kleuren in een kleur naar jou keuze mengen. Op die manier houd je de betonlook, maar wordt je niet gedwongen om beton ciré woonkamer te nemen in dezelfde, saaie grijskleur van regulier beton.

Flexibiliteit

Naast dat beton ciré dus een stuk flexibeler en eenvoudiger is dan regulier beton is het ook nog eens veelzijdiger. Je kan het als vloer leggen, maar beton ciré woonkamer hoeft daar niet bij te blijven. Je kan bijvoorbeeld heel gemakkelijk kiezen om het op de muur aan te brengen. Je hebt dan een betonlook muur, zonder de nadelen van beton of van behang dat lijkt op beton. Zo is het bijvoorbeeld naadloos, waardoor het makkelijk is om schoon te maken en omdat het zachter is dan ‘echt’ beton is het ook een stuk beter voor de geluidsisolatie.

Ideeën

Toch blijft beton ciré niet bij grote oppervlaktes. Je kan het ook eenvoudig aanbrengen op meubels. Een oud, houten bijzettafeltje kun je zo transformeren tot een prachtig modern object. TV-kasten met betonstuc is ook een optie die veel mensen kiezen. Het is relatief eenvoudig aan te brengen en het past perfect bij de moderne, landelijke stijl. Deze stijl is namelijk de afgelopen paar jaar enorm in trek. Mensen willen steeds meer een comfortabelere woning die niet oubollig is, maar ook niet kil. Beton stuc past perfect bij dat ideaal, het is namelijk zowel strak en modern als warm en zacht en is daarom de ideale oplossing voor iedere woning.